Rookmelders

Ook voor installaties voor brandveiligheid bent u bij Van Marum installateurs aan het juiste adres. We leveren en plaatsen professionele goedgekeurde rookmelders voor een scherpe prijs. We baseren ons op de recentste normen en regelgeving (NEN2555 voor woningen en NEN2535 voor bedrijfspanden).

Sinds 2003 is het verplicht dat nieuwbouw woningen moeten worden voorzien van rookmelders op het lichtnet. Rookmelders zijn overigens niet verplicht in bestaande woonhuizen. Soms kan de gemeente deze voorzieningen wel eisen. Maar op basis van ons gezond verstand raden we iedereen aan om geen onnodig risico te lopen en deze melders in ieder woonhuis toe te passen.

Behalve rookmelders kunt u ook gebruik maken van hittemelders. Deze melders reageren niet op rook maar op hitte. Dit kan handig zijn in ruimtes met vochtige dampen  zoals een keuken of een stoffige ruimte met een bijvoorbeeld een wasdroger. Een goede aanvulling op de brandveiligheid in uw woning is een CO2 melder.

Voor studentenpanden en panden voor kamerbewoning hebben wij robuste, betrouwbare en betaalbare systemen beschikbaar. Klik hier voor een aanvraag of aanvullende informatie.

Wist u dat?
…het menselijk reukorgaan niet functioneert als men slaapt? Slachtoffers van brand komen vaak om het leven als gevolg van rookontwikkeling. De rook kan mensen in drie minuten verstikken.  Het gehoor werkt echter wel tijdens de slaap. Daarom is een geluidsalarm de enige manier om de bewoners te waarschuwen en ze tijdig te laten vluchten. Klik hier om meer te lezen over de risico’s op de pagina van de brandweer.

Behalve brandmeldsystemen plaatsen wij ook ontruimingsinstallaties of combinaties van brandmelding en ontruiming.

Rookmelder

Rookmelder

Neem contact met ons op

Recente Projecten Elektrotechniek