Groepenkast vervangen

De groepenkast bevindt zich meestal in de meterkast van uw huis en bevat de belangrijkste onderdelen die nodig zijn voor een veilige installatie. De groepenkast wordt gevoed met stroom uit het elektriciteitsnet en verdeelt deze stroom over de groepen die u nodig hebt in uw huis.

Een groepenkast heeft altijd beveiligingen tegen kortsluiting of overbelasting. Dit zijn de zekeringen of (installatie)automaten van doorgaans 16 Ampere.

Behalve deze beveiliging bevat een moderne meterkast ook altijd meerdere aardlekschakelaars met een waarde van doorgaans 30mA. Deze beveiliging is heel gevoelig en spreekt aan als er een gevaarlijk grote stroom weglekt. Dit duidt altijd op een fout.

Meestal zijn de aardlekbeveiliging en de zekering/automaten afzonderlijke onderdelen in de groepenkast. Maar het is ook mogelijk dat de automaat en de aardlekschakelaar in een unit gecombineerd.

Aardlekschakelaars kunt u makkelijk herkennen aan een testknop. we raden aan om een keer per jaar de aardlekschakelaar te testen met deze tesknop. Als uw groepenkast nog niet voorzien is van aardlekschakelaars die alle groepen beveiligen dan is deze aan vervanging toe.

Aktieprijzen

In de onderstaande tabel vindt u onze aanbiedingen voor de vervanging van uw oude groepenkast. Alle kasten zijn eenvoudig uit te breiden, zijn voorzien van een hoofdschakelaar, aardlekbeveiligingen en voldoen aan de veiligheidsrichtlijnen.

Groepenkast met Inclusief BTW v.a.
3 lichtgroepen
€ 449,-
4 lichtgroepen € 469,-
5 lichtgroepen € 489,-
6 lichtgroepen € 519,-
9 lichtgroepen € 799,-

Uw bestaande groepenkast uitbreiden kan ook. Deze uitbreiding wordt dan in uw eigen kast gemonteerd

Uitbreiden met Inclusief BTW v.a.
1 lichtgroep € 109,-
2 lichtgroepen € 129,-
1 kookgroep 2P (2x230V) € 134,-
1 kookgroep 3P (400V) € 164,-

Hebt u al een eenvoudig uitbreidbare groepenkast dan zijn de tarieven nog lager. Bel voor een actuele prijs 050-3120795.

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op een standaard meterkast in de stad Groningen. Bel 050-3120795 of mail en refereer bij uw bestelling naar bovenstaande actieprijzen! Ook uw overige elektrotechnische werkzaamheden voeren wij uit tegen messcherpe tarieven.

In sommige gevallen hebt u misschien nog een aardpen nodig. Een aardpen die past bij bovengenoemde groepenkasten kost € 75,- inclusief montage maar exclusief BTW. ( € 90,75 inclusief BTW en montage)

Neem contact met ons op

Recente Projecten Elektrotechniek